پولیش ماشین چیست و چه نوع هایی دارد؟
- 12 دی 1399
- سامان موسوی
اکثر ماشین ها پس از مدتی به دلایلی همچون تصادف، محیط پیرامون، استهلاک و یا مواد شیمیایی دچار خط و خراش هایی می شوند. ماشین دارای خط و خراش چندان زیبا و دلچسب به نظر نمی رسد. اما خوشبختانه برای این مشکل نیز راه چاره ای وجود دارد و آن پولیش کردن خودرو می باشد.
پولیش کردن ماشین ظاهری براق و صاف به ماشین داده و آن را بسیار شیک و زیبا می کند. حال این سوال پیش می آید که اصلا پولیش چیست و چگونه انجام می شود؟
پولیش در اصل مکانیزمی همچون سنباده دارد و با ساییدن سطح ماشین باعث حذف لایه بالایی که دچار خط و خش های سطحی است باعث می شود که سطح زیرین آن که صاف و یکدست است نمایان شود. پاک کردن لایه بالایی آنچنان که تصور می کنید زیاد نیست از نظر ظاهری تاثیری در کم شدن ضخامت ندارد.
شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که تفاوت پولیش و واکس ماشین در چیست؟ برخلاف باور رایج، پولیش با واکس کاملا متفاوت است. در اصل با پولیش کردن ماشین سطح بالایی رنگ ماشین برداشته شده و باعث می شود سطح زیرین آن که یکدست و براق است ظاهر شود. اما واکس در اصل یک لایه روغنی نازک است که بر روی سطح ماشین زده می شود و باعث می شود که خط و خش های موجود پر شوند و مانند قبل ظاهری بی ریخت نداشته باشد.
انواع پولیش ها
در کل می توان گفت که دو نوع پولیش وجود دارد، پولیش نرم و پولیش سخت. در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.
قبل از هر چیز باید بدانید که انتظار نداشته باشید پولیش مانند یک معجزه عمل کند. پولیش تنها در صورتی می تواند مفید باشد که لایه زیرین رنگ هنوز وجود داشته باشد.
پولیش نرم خاصیت سایندگی بسیار ظریفی دارد و برای سطوح دارای خراش سطحی بسیار مناسب است. این نوع پولیش در شکل های مختلفی مانند اسپری، پولیش مایع، سفید کننده و براق کننده وجود دارد. پولیش نرم را می توان هم بر روی قسمت خاصی از ماشین انجام داد و هم می توان کل بدنه ماشین را با آن پولیش کرد. شاید دیده باشید که در تابستان ها که خودرو تان را زیر سایه درختان قرار می دهید بعضی اوقات شیره درختان بر روی آن می افتد و لکه هایی بر روی بدنه خودرو به وجود می آورد. با استفاده از پولیش نرم به راحتی می توان این سطوح را پاک کنید.
اما در پولیش نوع سخت یا زبر برخلاف پولیش نرم که تنها خراش های سطحی را از بین می برد می توان خراش های عمیق را نیز به راحتی از بین ببرد. بهتر است بدانید که پولیش نرم مکمل پولیش سخت است، به این معنی که پس از آنکه ماشین تان را پولیش سخت کردید باید حتما آن را نیز پولیش نرم کنید.
نوع دیگری از براق کننده ماشین وجود دارد که به آن واکس گفته می شود. این نوع مانند پولیش نمی تواند خراش ها را ترمیم کرده و از بین ببرد اما می تواند به ماشین تان براق کنندگی خاصی بدهد، البته به صورت موقت.
پولیش کردن ماشین با دو روش دستی و با استفاده از دستگاه پولیش صورت می گیرد. شما می توانید بهترین دستگاه های پولیش را در سایت بانه ناب با بهترین کیفیت و کمترین قیمت خریداری کنید.
اگر در پولیش کردن ماشین هیچ تجربه ای ندارید پیشنهاد می کنیم که آن را به یک استادکار ماهر بسپارید تا خدایی نکرده به ماشین تان ضرر نزنید.
رنگ خودرو نیز در فرآیند پولیش کردن تاثیر گذار است. همانطور که می دانید خودروهای مشکی لکه های کثیف و گرد و خاک را به خوبی جذب می کنند و زودتر کثیفی شان پدیدار می شود. برای اینکه چند ماه از شستن مکرر ماشین تان خلاص شوید می توانید آن را پولیش کنید. البته با پولیش نوع خودروهای مشکی.
یک نکته که خیلی مهم است و بعضی ها آن را رعایت نمی کنند این است که به هیچ وجه نباید از پولیش خودروهای مشکی و تیره برای پولیش خودروهای سفید و نقره ای استفاده کرد. اگر ماشین تان که سفید یا نقره ای است را با پولیش مخصوص ماشین های مشکی انجام دهید خودروتان آنچنان که باید درخشندگی پیدا نمی کند و حتی رو به تیره شدن می رود. فرآیند پولیش خودروهای مشکی و سفید یکی است، تنها تفاوت آنها نوع ماده ای است که با آن پولیش می کنید.
نکات مهم برای پولیش کردن ماشین
1- اولین کاری که باید برای پولیش کردن انجام دهید این است که خودروتان را کاملا با آب بشویید تا اثر لکه و چربی های روی آن از بین برود.
2- قبل از اینکه بخواهید پولیش کردن ماشین تان را شروع کنید بهتر است ماشین تان را زیر سایه پارک کنید. زیرا قرار دادن خودرو زیر نور مستقیم خودرو باعث گرم شدن بدنه شده و کیفیت پولیش را پایین خواهد آورد.
3- قبل از شروع پولیش بهتر است چند بار دور ماشین تان بچرخید و خراش های آن را بررسی کنید تا بسته به نوع خراش ها بتوانید بهترین نوع پولیش را انتخاب کنید.
4- از پد و پارچه های تمیز برای پولیش کردن ماشین استفاده کنید.
5- در فرآیند پولیش سخت که با دستگاه انجام می شود بهتر است لباس کار بپوشید، زیرا هنگام پولیش کردن ماشین ممکن است مقداری از مواد حین پولیش کردن به اطراف پرتاب شود و شما را کثیف کند.
6- پس از اتمام فرآیند پولیش، کل بدنه ماشین تان را با دست بشویید و سپس آن را بطور کامل خشک کنید.
7- اگر می خواهید پس از پولیش، ماشین تان درخشندگی و براقی زیبایی داشته باشد پیشنهاد می کنیم که آن را واکس کنید.
آیا تاکنون ماشین تان را پولیش کرده اید؟ تجربه تان را با ما در میان بگذارید
شما نیز نظر خود را بنویسید