8 دستورالعمل ایمنی هنگام استفاده از دریل
- 20 شهریور 1400
- سامان موسوی
دریل ها پرکاربردترین و کاربردی ترین ابزارها در صنایع حرفه ای صنعتی یا خانگی هستند. دریل می تواند به شما کمک کند سوراخ هایی با قطرهای مختلف در سطوح مختلف ایجاد کنید، از جمله سطوح چوبی ، سطوح فلزی ، سیمان و غیره. با افزودن لوازم جانبی به دریل می توانید از آن برای سنباده زنی ، باز و بسته کردن پیچ ها ، پولیش زنی و یا حتی برش استفاده کنید. اما قبل از کار با هر ابزاری، باید از نحوه عملکرد آن ابزار یا دستگاه و به ویژه نکات ایمنی هنگام استفاده از آن ابزار مطلع باشید. با کمی دانش در زمینه ایمنی و نحوه کار با مته ها، هم می توانید عمر دستگاه خود را افزایش دهید و هم سلامت خود را حفظ کنید. اگر تا به حال در پروژه یا خانه از دریل استفاده کرده اید به این معنی است که اطلاعات اولیه کار با دریل را می دانید. در این مقاله از سایت بانه ناب نکات ایمنی در هنگام کار با دریل را به شما یاد خواهیم داد تا هم خود و هم دستگاه تان سالم بمانید.
همچنین برای خرید دریل شارژی در مدل های مختلف می توانید به فروشگاه اینترنتی بانه ناب مراجعه کنید.
1- دریل مناسبی را انتخاب کنید
اولین قدم برای انجام حفاری موفق، انتخاب اندازه و نوع مناسب دریل و مته است. البته انواع مختلفی از دریل ها از جمله دریل شارژی، دریل برقی، دریل چکشی، هلتی بتن کن و غیره وجود دارد. باید دریلی را انتخاب کنید که برای کاری که انجام می دهید مناسب باشد. اگر به دنبال خرید دریل در بانه ناب هستید به فروشگاه اینترنتی بانه ناب مراجعه کنید.
2- لوازم ایمنی را فراموش نکنید
برای انجام حفاری ایمن همیشه از عینک ایمنی استفاده کنید. ماسک های تنفسی نیز توصیه می شود تا از استنشاق گرد و غبار حاصل از حفاری جلوگیری شود. دستکش ها نیز ابزارهای بسیار خوبی هستند و اگر دقیقاً به اندازه دست شما باشند می توانند مفید باشند. بنابراین ، سعی کنید دستکش هایی با اندازه مناسب انتخاب کنید تا بتوانند از دستان شما در برابر آسیب محافظت کنند.
3- مطمئن شوید چاک مته به اندازه کافی محکم شده است
قبل از شروع حفاری ، مطمئن شوید که مته محکم و یکنواخت در سه نظام کار می کند. در صورت شل شدن چاک، مته نمی چرخد. برای سفت کردن چاک در مته، ابتدا مته را داخل سه نظام وارد کنید سپس گیره مته را محکم کنید تا زمانی که روی آن کلیک کنید. پس از آن سه نظام را به عقب بچرخانید تا صدای کلیک را بشنوید و احساس کنید. وقتی آخرین کلیک را می شنوید نشان می دهد که مته به طور ایمن در جای خود قفل شده است.
4- قطعه کار خود را محکم کنید
برای جلوگیری از هرگونه حرکت در قطعه کار، قبل از شروع به حفاری آن را با گیره محکم کنید. هرگز قطعه را با دست خود نگیرید و برای نگه داشتن دریل از هر دو دست استفاده کنید تا کنترل دریل را از دست ندهید. استفاده از یک دست برای نگه داشتن قطعه و یک دست برای گرفتن دریل نه تنها باعث حرکت قطعه شده و کیفیت سوراخکاری را پایین می آورد بلکه احتمال صدمه به خودتان نیز افزایش می یابد.
5- فشار زیادی روی دریل وارد نکنید
بیشتر کارهای سوراخکاری باید توسط خود موتور انجام شود. با اعمال فشار زیاد، ممکن است دریل لغزیده یا موتور آسیب ببیند. بنابراین مهم است که سرعت مته خود را تنظیم کنید و میزان فشاری که اعمال می کنید بستگی به موادی دارد که با آن کار می کنید. به عنوان مثال، برای ایجاد سوراخ های عمیق در هنگام کار روی چوب می توانید سرعت و فشار زیادی را اعمال کنید. اما با فشار زیاد ممکن است احتمال فرسودگی را افزایش دهید. وقتی سوراخی روی چوب ایجاد می کنید ، سعی کنید کمی کندتر حرکت کنید و تا جایی که ممکن است آن را مستقیم نگه دارید تا خطر شکافتن را کاهش دهید.
6- هنگام حفاری از پوشیدن جواهرات و لباسهای گشاد خودداری کنید
پوشیدن جواهرات، روسری و لباس آستین بلند و گشاد هنگام کار با دریل خطرناک است. حرکت مته می تواند اجسام آویزان را گرفته و بکشد که منجر به یک موقعیت خطرناک می شود. بنابراین ، هنگامی که در حال حفاری هستید موهای خود را در صورت بلند بودن به عقب ببندید و اگر آستین ها بلند و شل هستند، بالا بزنید.
7- محل حفاری را علامت گذاری کنید
اگر سوراخکاری تان بر روی شیشه یا فلز است بهتر است قبل از هر چیزی محل سوراخکاری را با علامت گذاری کنید. مته ممکن است لغزش کند ، بهتر است ابتدا با میخ به سطح کار ضربه زده و آن را علامت گذاری کنید. یا با مته کوچکتر سوراخی ایجاد کرده و سپس با مته اصلی شروع به کار کنید تا مته نلغذد. این امر باعث می شود که بتوانید مته را مستقیم و تمیز بر روی محل مورد نظر گذاشته و سوراخکاری دقیقی داشته باشید. همچنین هنگام کار روی کاشی ، می توانید یک تکه کاغذ را روی نقطه مورد نظر بچسبانید تا مانع از لغزش مته شود.
8- وقتی روی دریل آب ریخن فورا آن را خاموش کنید
اگر آب بر روی بدنه دریل شما ریخت آن را از برق بکشید سپس آن را با تفنگ حرارتی یا یک خشک کن معمولی خشک کنید تا از خطر احتمالی برق گرفتگی جلوگیری کنید یا ابزار شما دچار سوختگی نشود. اگر از دریل شارژی استفاده می کنید هنگام خیس شدن فورا باتری را از آن خارج کرده و صبر کنید تا کامل خشک شود.
شما نیز نظر خود را بنویسید