پشتیبانی: 09182096785
مشکلات رایج در هنگام جوشکاری

مشکلات رایج در هنگام جوشکاری

  • 14 تیر 1400
  • سامان موسوی

اگر بخواهیم جوشکاری را به زبانی ساده تعریف کنیم به اتصال دو قطعه فلزی به وسیله گرما جوشکاری گفته می شود. کیفیت جوش به عوامل زیادی ازجمله نوع فلز، نوع جوش و غیره بستگی دارد. با پیشرفت علم و تکنولوژی فرآیند جوشکاری نسبت به گذشته بسیار راحت تر شده است. اما با این وجود ممکن است در هنگام جوشکاری اشتباهاتی توسط جوشکار انجام شود. در ادامه این مقاله از سایت بانه ناب به معرفی و توضیح مختصر انواع اشتباهات رایج در جوشکاری خواهیم پرداخت.

 

مشکل پاشش

یکی از متداول ترین خطاهایی که در هنگام جوشکاری بوجود می آید مشکل پاشش است. پاشش زمانی بوجود می آید که قطرات ذوب شده در نزدیکی قوس جوش ایجاد می شوند. دلیل بوجود آمدن این مشکل نیز این است که جریان جوشکاری بیش از اندازه زیاد بوده و محافظ گاز کافی نمی باشد. برای رفع این مشکل نیز بهتر است که شدت جریان جوش یا طول قوس را کاهش دهید. همچنین می توانید قبل از هر چیزی درستی قطب های جوش را بررسی کرده و نوع گاز محافظ  و مقدار جریان را چک کنید.

 

مشکل تخلخل

دومین مشکلی که در این مقاله به معرفی آن خواهیم پرداخت خطای تخلخل می باشد. اگر بخواهیم تخلخل را به زبانی ساده توضیح دهیم به حفره های ریز و پر تعدادی که هنگام جوشکاری شکل می گیرد گفته می شود. مشکل تخلخل زمانی بوجود می آید که گازهای نیتروژن، هیدروژن و اکسیژن جذب مذاب جوش شده و پس از انجماد در فلز باقی می مانند. عوامل زیادی در ایجاد تخلخل تاثیر گذار هستند، ازجمله این عوامل می توان به رطوبت محیط، زنگ زدگی فلز، چربی یا رنگ شدگی محل جوشکاری اشاره کرد. برای رفع این مشکل بهتر است از مواد تازه جوشکاری استفاده کرده و محل جوشکاری را خشک و تمیز کنید.

 

مشکل تغییر شکل جوش

معمولا تغییر شکل اجسام در حالت انقباض و انبساط بوجود می آید. این فرآیند برای جوشکاری نیز صدق می کند. علت بوجود آمدن این مشکل این است که اتصالات صفحه پیش از جوشکاری ضعیف هستند. برای رفع این مشکل باید صفحه را توسط اتصالات مناسب محکم کرده و همچنین از الکترودهای متناسب با آن استفاده کنید.

 

مشکل ترک خوردن

یکی از مشکلات بزرگی که در حین جوشکاری بوجود می آید ترک خوردن است. دلیل مهم بودن این مشکل این است که حتی اگر ترک ها بسیار کوچک باشند به مرور زمان بزرگتر شده و ممکن است اتفاقات ناخوشایند و جبران ناپذیری بوجود بیاورد. جهت رفع این مشکل نمی توان داخل ترک ها را با مواد خاص پوشاند، بلکه باید ترک ها را از بین برده و سپس جوشکاری را ادامه دهید. اگر می خواهید در حین جوشکاری مشکل ترک خوردن نداشته باشید باید قبل از شروع جوشکاری محل جوش را به خوبی پاک کرده و همچنین محل اتصال دو قطعه که قصد متصل کردن آنها را به یکدیگر دارید پر کنید. یکی دیگر از عوامل موثر در ایجاد ترک دما است، به همین جهت بهتر است جوشکاری را در دمای مناسب انجام دهید.

 

نتیجه گیری

در این مقاله رایج ترین مشکلاتی که ممکن است حین جوشکاری با اینورتر برایتان پیش بیاید را معرفی کردیم. همانگونه که در بالا به آن اشاره کردیم جوشکاری ضعیب و بدون کیفیت ممکن است تبعات جبران ناپذیری هم از لحاظ جسمی و هم مالی برایتان داشته باشد. اگر تاکنون جوشکاری را انجام نداده اید بهتر است قبل از هر چیزی آن را زیر نظر یک متخصص کاربلد یاد بگیرید.
گام نخست در داشتن یک جوشکاری بی عیب داشتن یک موتور جوش با کیفیت است. به همین جهت می توانید انواع اینورتر جوش را در این بخش از سایت بانه ناب مشاهده کرده و در صورت نیاز خریداری کنید.

 

نظرات کاربران
اولین کسی باشید که در این مورد نظر می دهد

شما نیز نظر خود را بنویسید