دسته بندی دریل ها و کاربرد آنها
- 24 اردیبهشت 1400
- سامان موسوی
دسته بندی متفاوتی می توان برای دریل ها انجام داد. ازجمله این دسته بندی ها می توان به برقی یا شارژی بودن، سه نظام پلاستیکی یا فلزی یا اتومات و آچر خور، دارای پک وسایل یا تکی، و نحوه عملکرد دریل اشاره کرد. در این مقاله منظور از دسته بندی عملکرد دریل می باشد، دریل ها از نظر نحوه عملکرد به سه دسته دستی، بادی و برقی تقسیم می شوند. دریل های دستی که قدیمی ترین دریل ها هستند با نیروی دست کار می کنند، در زمان های قدیم از این نوع دریل برای کارهای نجاری استفاده می شد. دریل بادی نیز برای انجام کار به کمپرسور باد متصل شده و با فشار باد کار می کند. اما متداول ترین دریل ها دریل های برقی هستند که بیشترین طرفداران را در بین صنعت کاران دارد.
می توان دریل های برقی را نیز به دو دسته برقی و شارژی دسته بندی کرد. این نوع دریل ها امکانات خاصی ازجمله ترکمتر، حرکت چپ گرد و راست گرد و حالت چکشی دارند. می توان گفت که مهمترین قسمت هر دریلی سه نظام آن است که به دو دسته سه نظام اتومات و سه نظام آچار خور دسته بندی می شوند. از نظر جنس نیز دو نوع سه نظام پلاستیکی و فلزی وجود دارند.
قسمت دیگر هر دریلی مته آن است که در سه نظام قرار می گیرد. مته ها در انواع و اندازه های مختلفی وجود دارند و بهتر است مته ای را انتخاب کنید که مناسب کاری باشد که انجام می دهید، زیرا انتخاب مته نادرست ممکن است باعث شکستن آن و یا آسیب به دریل شود.
بطور کلی می توان دریل هار را به 5 دسته زیر تقسیم کرد:
1- دریل ساده
2- دریل شارژی
3- دریل چکشی
4- دریل بتن کن
5- دریل تخریب
دریل ساده
دریل های ساده را می توان عمومی ترین نوع دریل ها دانست. این نوع از دریل ها قدرت چندانی ندارند و برای انجام کارهای خانگی و نیمه صنعتی سبک مورد استفاده قرار می گیرند. این دریل ها معمولا حالت چپ گرد و راست گرد و پیچ بند را نیز داشته و بیشتر برای سوراخ کردن دیوار و چوب و باز و بسته کردن پیچ ها کاربرد دارند. سه نظام این نوع دریل ها از 8 تا 32 می باشد.
دریل شارژی
دریل شارژی یک نوع دریل ساده است که بوسیله باطری کار می کند. از این نوع دریل ها می توان برای انجام کارهای خانگی و نیمه سنگین استفاده کرد. معمولا دریل های شارژی همراه پک وسایل به فروش می رسند. همچنین شما می توانید انواع دریل های شارژی را در فروشگاه اینترنتی بانه ناب خریداری کنید.
دریل چکشی
دریل چکشی تقریبا شبیه دریل ساده بوده با این تفاوت که دارای حالت چکشی بوده و برای سوراخ کردن جسم های سخت مانند سنگ و آهن بکار می رود. یکی دیگر از ویژگی های دریل چکشی این است که قطر سوراخی که ایجاد می کنند بزرگتر از دریل های ساده است.
دریل بتن کن
دریل بتن کن نیز مانند سه دریل قبلی می باشد با این فرق که برخلاف دو نوع بالا به کمک یک پیستون و رینگ نیروی محرکه برای چرخش دریل را ایجاد می کند. دریل های بتن کن از قدرت بسیار بالایی برخوردار بوده و جهت کندن بتن و ایجاد سوراخ های بزرگ بکار می رود. برای کندن بتن نیز معمولا از قلم 4 شیار یا 5 شیار استفاده می شود.
دریل تخریب
یکی دیگر از نام های دریل تخریب، پیکور است که تفاوت زیادی با دریل های معرفی شده در بالا دارد. این دریل همانطور که از اسمش پیداست جهت تخریب بکار می رود و نیروی محرکه خود را از یک سیستم رینگ و پیستون می گیرد. دریل تخریب حالت دورانی نداشته و فقط بصورت حرکت به جلو با ضربه عمل می کند. برای مشاهده و خرید دریل تخریب می توانید به از فروشگاه اینترنتی بانه ناب مراجعه کنید.
شما نیز نظر خود را بنویسید