دریل براشلس در برابر دریل زغالی، مزایا و معایب
- 23 آذر 1401
- سامان موسوی
اگر نگاهی به ابزارهای شارژی موجود در بازار بیاندازید مشاهده خواهید کرد که اغلب آنها دارای موتور براشلس هستند. علیرغم تعداد زیاد، آنها رقابت سختی با همتایان خود دارند. معمولا افرادی که قصد خرید دریل جدید را دارند یا می خواهند دریل قدیمی خود را ارتقا دهند در مورد مزایا و معایب دریل های براشلس و زغالی تحقیق می کنند. در این راهنما؛ وارد دنیای دریل ها شده و دریل های براشلس را با ذغالی مورد ارزیابی قرار می دهیم و در آخر به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید خرید بهترین دریل شارژی موجود در بازار را بسته به نیازتان انجام دهید
تفاوت اصلی دریل های براشلس در برابر زغالی در نوع موتور آنها است، در واقع نام این دریل ها اشاره مستقیمی به نوع موتورهای آنها می کند Brushed Motor و Brushless Motor. تمام پارامترهای دیگر مانند قدرت، گشتاور، تکنولوژی دریل، سهولت استفاده و نگهداری و غیره مستقیماً به نوع موتور بستگی دارد. از این رو، بحث ما به دریل های بدون زغال در برابر دریل های زغالی مربوط می شود، در ادامه با ما همراه باشید.
موتورهای زغالی
یکی از ساده ترین موتورها، موتورهای DC هستند که به موتورهای زغالی معروف اند. در شکل اصلی شان، یک موتور براشلس DC شامل یک استاتور آهنربای دائمی و یک آرمیچر سیمی است که به عنوان روتور عمل می کند. هنگامی که ما برق DC را از طریق حلقه های کموتاتور به سیم پیچ های آرمیچر می دهیم، طبق قانون لورنتس یک میدان مغناطیسی در سیم پیچ القا می شود. این باعث می شود روتور بچرخد.
زغال کموتاتور فنری به کموتاتور کمک می کند تا با منبع تغذیه DC تماس برقرار کند. از این رو، این زغال ها نقش مهمی در کار یک موتور DC دارند. زغال های کموتاتور معمولا از کربن تشکیل شده اند.
موتورهای براشلس
در حالی که موتورهای زغال دار انتخاب اصلی موتورهای DC برای مدتی طولانی بوده است، نیاز به ترک، قابل اطمینان و بدون ساییدگی مکانیکی منجر به توسعه موتورهای DC بدون زغال شدند. یکی از مشکلات اساسی موتورهای زغالی، زغال آنها است. از آنجایی که آنها وظیفه انتقال نیرو به سیم پیچ آرمیچر را بر عهده دارند، باید به طور مداوم با کموتاتور تماس داشته باشند و در نتیجه منجر به جرقه و در نهایت فرسودگی نهایی می شوند.
برخلاف موتورهای زغالی، روتور در موتورهای براشلس از یک آهنربای دائمی شاخته شده در حالی که استاتور آن از یک سری سیم پیچ تشکیل شده است. هنگامی که سیم پیچ استاتور را انرژی می دهیم، یک میدان مغناطیسی در سیم پیچ القا می شود و این باعث جذب آهنربای روتور می شود. اگر سه سیم پیچ از این قبیل داشته باشیم، می توانیم به طور متناوب به سیم پیچ ها انرژی داده و روتور را به طور مداوم بچرخانیم.
موتورهای DC بدون زغال یا همان براشلس از حسگرهای هال افکت برای اطلاع از موقعیت روتور استفاده میکنند و بر اساس دادههای این سنسورها، یک مدار کنترل الکترونیکی سیمپیچ مناسب (یا مجموعهای از سیمپیچها) را فعال میکند تا چرخش نرمی داشته باشد.
اکنون که کمی در مورد هر دو این موتورها دیدیم، اجازه دهید جوانب مثبت و منفی این موتورها را بسنجیم.
مزایای موتورهای زغالی
- تکنولوژی براشلس یک تکنولوژی اثبات شده است. بسیاری از موتورهای DC کوچک از نوع زغالی هستند. می توانید آنها را در اسباب بازی ها، وسایل کوچک و متوسط (سشوار)، مته های برقی و پیچ گوشتی، تفنگ های حرارتی، ایستگاه های لحیم کاری و بسیاری موارد دیگر پیدا کنید.
- طراحی و ساخت موتورهای زغالی بسیار ساده است.
- به دلیل تعداد کم قطعات داخلی، ساخت آسان است. این به نوبه خود به این معنی است که هزینه کلی موتورهای DC زغالی پایین است.
- طیف وسیعی از کاربردها: اسباب بازی، لوازم الکتریکی، اتومبیل.
معایب موتورهای زغالی
- عیب اصلی موتورهای زغالی در نام خود یعنی زغال شان است. زغال ها منبع اصلی خرابی مکانیکی در موتورهای زغالی هستند. آنها به طور مداوم با کموتاتور برای انتقال نیرو از منبع تغذیه به سیم پیچ در تماس هستند که در نهایت فرسوده خواهند شد.
- همچنین زغال ها باعث ایجاد جرقه در موتور می شوند. از این رو، موتورهای زغالی معمولاً در کارهای حساس ترجیح داده نمی شوند.
- آنها منبع نویز الکتریکی هستند (به دلیل وجود قوس الکتریکی).
مزایای موتورهای براشلس
- از آنجایی که آنها تقریباً بدون اصطکاک هستند، می توانید از موتورهای براشلس برای مدت طولانی بدون نگرانی در مورد تلفات یا خرابی مکانیکی (به جز یاتاقان) استفاده کنید.
- مشکلات مربوط به زغال ها مانند فرسودگی و تولید حرارت اضافی در موتورهای براشلس وجود ندارد. این به نوبه خود به این معنی است که راندمان کلی موتور به طور قابل توجهی بالاتر است.
- موتورهای براشلس در مقایسه با موتورهای زغالی از نظر وزن بسیار سبک تر و همچنین از نظر اندازه جمع و جور هستند.
معایب موتور براشلس
- با وجود اینکه هیچ زغالی ندارند، مدار کنترل الکترونیکی و سنسورها هزینه بالای موتورهای براشلس را جبران می کنند.
- علیرغم عملکرد کمتر اصطکاک، هرگونه آسیب به الکترونیک ممکن است منجر به تعمیر پرهزینه شود یا اگر غیر قابل تعمیر باشد، باید موتور را به طور کامل تعویض کنید.
دریل های براشلس در برابر دریل های زغالی
تا قبل از توسعه دریل های براشلس، دریل های زغال دار نوع غالب در بازار چه در بخش سیمی و چه در بخش بی سیم بودند. این روند به آرامی با معرفی دریل های براشلس با موتورهای براشلس برتر به ویژه در بازار دریل شارژی شروع به تغییر کرد. بیایید اکنون نگاهی به مقایسه دریل بدون زغال و زغالی با توجه به برخی پارامترهای ضروری مانند قدرت، عملکرد، هزینه و غیره بیندازیم.
قدرت
دریل های زغالی قدرت کمتری نسبت به دریل های براشلس دارند. از آنجایی که قدرت در دریل های زغال دار باید از زغال ها عبور کند، در اثر اصطکاک و گرما تلفات قابل توجهی وجود خواهد داشت. از طرف دیگر دریل های بدون زغال هیچ گونه تلفات اصطکاکی ندارند. در نتیجه، آنها می توانند به راحتی به RPM بسیار بالا (در حد 5000 RPM یا بالاتر) برسند.
کارایی
این دوباره به قدرت دریل ها بستگی دارد. دریل های زغالی قدرت و گشتاور پایین تری دارند. این نسبت با استفاده مداوم کاهش می یابد زیرا زغال ها فرسوده می شوند و در نهایت باید تعویض شوند. زغال ها باید همیشه با حلقه های کموتاتور تماس فیزیکی داشته باشند. این تاثیر قابل توجهی بر گشتاور دریل خواهد داشت. دریل های براشلس هیچ تلفات اصطکاکی ندارند. از این رو، تلفات گشتاور بسیار کم است و این به نوبه خود به معنای نسبت قدرت به گشتاور خوب است.
طول عمر
به دلیل فرسودگی فیزیکی زغال ها، باید اغلب آنها را تعویض کرد. خوبی بیشتر دریل های زغالی این است که ساخت آن ها بسیار ساده است و با کمی تمرین می توانید به راحتی خودتان زغال ها را تعویض کنید. دریل های بدون زغال هیچ گونه فرسودگی و پارگی فیزیکی ندارند اما مشکلات ممکن است به شکل الکترونیکی ایجاد شوند. متأسفانه، تشخیص خطا دشوار است و تعمیر آن نیز هزینه بر است. بسته به نوع استفاده، طول عمر دریل های زغالی کم است و باید تعویض شوند. در مقابل، دریل های براشلس طول عمر قابل توجه بالاتری دارند.
قابلیت استفاده
دریل های زغالی بزرگ و سنگین هستند. اگر مجبور باشید برای مدت طولانی تری با محافظ شنوایی از آن استفاده کنید، شانه ها و پشت شما آسیب قابل توجهی خواهد داشت. دریل های براشلس در این زمینه برنده می شوند. وزن سبکی دارند و نسبتاً کم صدا هستند. در واقع، سبک وزن و سر و صدای کمتر یکی از نقاط اصلی فروش دریل شارژی براشلس است.
قیمت
رسیدن به فاکتور نهایی و مهم: قیمت دریل. از نظر قیمت دریل های زغالی به دلیل ساختار ساده و تعمیر آسان قیمت کمتری دارند. اما در مقابل قیمت دریل شارژی براشلس بسیار بالاتر است. البته اگر قصد دارید برای بلند مدت از آن استفاده کنید خرید دریل شارژی براشلس بسیار به صرفه تر است.
ادامه به معرفی بهترین دریل های شارژی موجود در بانه ناب خواهیم پرداخت:
- دریل شارژی ماکیتا 24 ولت موتور براشلس مدل Makita.Brushless-24V
- دریل شارژی 24 ولت دیوالت موتور براشلس
- دریل شارژی سه حالته 36 ولت دیوالت با سه نظام فلزی
شما نیز نظر خود را بنویسید