نگاهی به دریل شارژی موتور براشلس
- 6 مهر 1401
- سامان موسوی
هر چند وقت یکبار یک پیشرفت ناگهانی و قابل توجه در دنیای ابزار اتفاق می افتد و چند سال پیش یکی از آن زمان ها بود. این فناوری موتور بدون جاروبک یا براشلس نامیده میشود که باعث بهبود عملکرد دریل شارژی خواهد شد. اکنون اکثر سازندگان ابزار آلات صنعتی رو به ساخت دریل های شارژی با فناوری براشلس آورده اند. در ادامه این مقاله با مقایسه دو دریل شارژی ماکیتا و دریل شارژی میلوانکی به بررسی اینکه کدام بهتر است خواهیم پرداخت.
همانطور که در تصویر بالا می بینید دریل ماکیتا با موتور زغالی در سمت چپ و دریل میلوانکی با موتور براشلس در سمت راست عکس نمایان است. در دریل براشلس تمام پیچیدگی های مکانیکی کنار گذاشته شده است. به طور سنتی، موتورهای ابزار برقی شامل قطعات های کوچک و فنری از کربن هستند که در داخل آن پنهان شده اند. به این قطعات زغال گفته می شود که به قسمت چرخان موتور فشار وارد می کند و در حین چرخش برق را به آن رسانده و در عین حال به ایجاد یک میدان الکتریکی گردان کمک می کنند. این میدان گردان در داخل موتور است که باعث چرخش آن می شود. زغال ها برای بیش از یک قرن بخش جدایی ناپذیر این اتفاق بوده اند. اما به همان اندازه که برس ها مفید بوده اند دو محدودیت عمده دارند. زود فرسوده شده و باعث اصطکاک می شوند.
از آنجایی که زغال ها به گونه ای طراحی شده اند که بر روی قطعات چرخان داخلی موتور ساییده شوند پس از مدتی فرسوده می شوند. در این حالت اگر زغال فورا تعویض نشود باعث کاهش قدرت و درنتیجه خرابی دریل خواهد شد. یکی دیگر از مشکلات زغال ها انرژی است که آنها هدر می دهند. سایش به معنای اصطکاک و جرقه زدن است که منجر به کار کمتر و افزایش مصرف باتری می شود.
اما موتورهای براشلس با استفاده از طراحی ساده تر نسبت به مدل های قدیمی مشکل سایش و اصطکاک را کنار گذاشته اند. دو نوع دریل که در بالا در کنار هم نشان داده شده اند تفاوت را نشان می دهند، حتی اگر چیزی در مورد موتورها ندانید مطمئناً با خواندن این اطلاعات و توضیحات می توانید تفاوت را ببینید.
به جای سیستم مکانیکی زغال ها که در آنها فنرها و سایر قطعات باعث چرخش موتورهای الکتریکی DC می شوند درحالیکه ابزارهای براشلس یا بدون زغال از مدارهای الکترونیکی برای انجام همان کار با قطعات متحرک بسیار کمتر استفاده می کنند. بسیاری از سازندگان دریل های شارژی براشلس ادعا کرده اند که این دریل ها هم از قدرت بیشتری برخوردار هستند و هم میزان شارژ کمتری مصرف می کنند. با استفاده از آزمایشاتی که صورت گرفته مشخص شده که دریل های شارژی با موتور براشلس 1000 درصد بهتر از دریل های زغالی کار کرده و دیرتر فرسوده می شوند. همچنین بر اساس این آزمایشات میزان خالی شدن باتری دریل شارژی در موتور براشلس 50 درصد کاهش پیدا کرده است. این کاهش مصرف باتری بخصوص در دریل های شارژی که اساسی ترین خصوصیت آنها به شمار می رود بسیار مهم است.
اما این ادعاها آسان است، به همین جهت تصمیم گرفتم خودم آزمایشات را بررسی کنم تا به واقعیت ها نزدیک تر شوم. برای آزمایش سرعت و استقامت ابزار براشلس، من یک دریل میلوانکی 18 ولت با مته 16/9 اینچی انتخاب کردم که در دو نوع زغالی و بدون زغال در بازار موجود است. ازجمله دریل های مشابه که دارای موتورهای زغالی و بدون زغال بودند و بررسی شدند می توان به دریل شارژی 24 ولت براشلس دیوالت و دریل شارژی ماکیتا 24 ولت اشاره کرد. هر سه ابزار در ابتدای هر آزمایش، باتری های 3.0 آمپر ساعتی را به طور کامل شارژ کرده بودند. من با یک بار شارژ چند سوراخ 10 اینچی بر روی چوب سخت افرا ایجاد کردم. این تست را چندین بار تکرار کردم و میانگین اعداد تولید و سرعت را برای دقت در نظر گرفتم.
در این بررسی دریل میلوانکی که دارای موتور براشلس بود 40 درصد سرعت و عملکرد بیشتری نسبت به مدل زغالی داشت. همچنین میزان شارژ مصرف شده در موتور براشلس 22 درصد کمتر از موتور زغالی بود. یکی از دستاوردهای دیگر موتورهای زغالی این است که میزان گرمای ایجاد شده در موتورهای زغالی به شدت کاهش یافته و انرژی آن برای کارکرد دریل مصرف می شود. در حالی که در حین حفاری، گرمای زیادی از دریچههای متههای زغالی خارج میشد، دریل میلواکی به طرز محسوسی خنکتر بود، درست همانطور که انتظار میرفت. این تفاوت ها فقط در اعداد قابل نمایش نیست، به راحتی با در دست گرفتن آنها متوجه تفاوت های دریل براشلس با دریل زغالی خواهید شد.
اگر قصد خرید دریل شارژی براشلس را دارید می توانید انواع دریل ها را در سایت بانه ناب مشاهده و در صورت تمایل خریداری کنید. همچنین قیمت دریل شارژی براشلس در برندهای مختلف نیز در سایت بانه ناب قابل مشاهده است.
شما نیز نظر خود را بنویسید