زغال دریل چیست و چه کاربردی دارد؟
- 22 فروردین 1401
- سامان موسوی
وسایل برقی برای اینکه کار کنند نیاز به انرژی الکتریکی دارند. به همین جهت لازم است انرژی الکتریکی به مکانیکی تبدیل شود. در این بین باید قطعه ای باشد که رابط بین انرژی الکتریکی و وسایل چرخشی باشد. به این قطعه زغال می گویند. وظیفه اصلی زغال این است که انرژی الکتریکی یا همان برق را به قطعات چرخشی دستگاه منتقل کند. یکی از ابزارهایی که با زغال کار می کند دریل است. هر چند که اخیرا دریل های بدون زغال یا براشلس وارد بازار شده و از کیفیت بالایی برخوردار هستند اما در ادامه این مقاله از سایت بانه ناب به این موضوع می پردازیم که زغال دریل چیست و چه کاربردی دارد.
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم زغال رابط بین نیروی الکتریکی و چرخشی دستگاه بوده و جنس آن غیر فلز رسانا است. در دریل برقی و دریل شارژی نیز زغال قرار داشته و ویژگی رسانایی آن باعث می شود که انرژی الکتریکی را به قطعات چرخشی دریل منتقل کرده و باعث چرخش دریل شود.
معمولا جنس زغال گرافیت و کربن ساخته می شود و به علت اینکه یک قطعه مصرفی است مدتی بعد از استفاده تمام می شود و نیاز به تعویض زغال جدید می شود. بعضی اوقات هنگام استفاده از دریل برقی یا شارژی مشاهده می کنید که دستگاه جرقه می زند. این جرقه در قطعه زغال اتفاق می افتد. چند دلیل برای جرقه زدن دریل وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
دلیل اول- سطح کالکتور کثیف باشد: یکی از دلایلی که باعث می شود دریل هنگام استفاده جرقه بزند این است که سطح کالکتور کثیف بوده و یا گرد و غبار بر روی آن بنشیند. کثیف بودن کالکتور باعث می شود که انرژی الکتریکی نتواند به طول کامل جریان پیدا کند و منجر به جرقه می شود.
دلیل دوم- فشار فنر کم است: در داخل دریل یک فنر وجود دارد که باعث چسپیدن زغال به کالکتور می شود. اما ممکن است به مرور زمان فنر فرسوده شود و نتواند فشار کافی به زغال وارد کند تا به کالکتور بچسبد. نچسبیدن کامل زغال به کالکتور منجر به این ایجاد جرقه می شود.
دلیل سوم- خراب شدن جای زغال و کالکتور: زغال در یک جای مخصوص قرار می گیرد و ممکن است به مرور زمان گرما و حرارت زیاد باعث شود که از حالت طبیعی خود خارج شود. همین دلیل برای کالکتور نیز صدق می کند. خراب بودن جای زغال و کالکتور منجر به ایجاد جرقه خواهد شد.
البته ممکن است دریل جدیدی که خریده اید در همان ابتدای کار جرقه بزند یا بعد از تعویض زغال نیز این اتفاق بیافتد. در این صورت نباید نگران باشید، این یک امر طبیعی است. پس از مدتی به مرور زغال با سطح کالکتور یکدست می شود. اما همانطور که اشاره کردیم زغال یک قطعه مصرفی بوده و پس از مدتی باید تعویض شود. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که زغال دریل را چه زمانی باید تعویض کنیم یا از کجا بفهمیم که زغال دریل باید تعویض شود. دریل های اصل و امروزی نشانگری برای اطلاع به کاربر جهت تمام شدن زغال دارند،
اما اگر دریل شما این قابلیت را نداشت می توان از روی نشانه هایی مانند ضعیف شدن دستگاه، چرخش کم، بوی سوختگی، جرقه زدن زغال و فعال شدن فیوض بفهمید که باید زغال دستگاه را تعویض کنید. تعویض زغال دریل نیز چندان سخت نیست و به راحتی امکان پذیر است. فقط کافی است دریل را باز کنید و سوکت مخصوص زغال را در آورده و سوکت زغال جدید را به آن متصل کرده و در جا زغالی و کالکتور قرار دهید. اگر هر روز چندین ساعت با دریل تان کار می کنید بهتر است هر دو هفته یکبار زغال آن را تعویض کنید اما اگر کار چندانی با آن نمی کنید می توانید دو ماه یکبار آن را تعویض کنید.
قیمت زغال دریل نیز چندان زیاد نیست و به راحتی می توانید آن را در ابزار فروشی ها و تعمیرات الکتریکی خریداری کنید. اما همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم امروزه دریل های بدون زغال یا براشلس نیز جدیدا وارد بازار شده اند. این دریل ها نسبت به دریل های زغالی کیفیت بسیار بالاتری داشته و طول عمر دریل نیز بسیار بیشتر از دریل های زغالی است. البته قیمت دریل براشلس به نسبت بالاتر از دریل زغالی است.
شما می توانید انواع دریل های زغالی و دریل براشلس را در فروشگاه اینترنتی بانه ناب خریداری کنید. نظر شما در مورد دریل های براشلس چیست آیا تاکنون با آنها کار کرده اید؟
شما نیز نظر خود را بنویسید