راهنمای نحوه کار با تراز لیزری
- 26 اسفند 1401
- سامان موسوی
تراز لیزری ابزاری الکترونیکی است که با پرتاب پرتوهای سبز یا قرمز بر روی محورهای افقی و عمودی کار می کند. نحوه کار با تراز لیزری بسیار آسان بوده و حتی اگر برای اولین بار است که با آن کار می کنید نحوه کار با آن را به راحتی یاد میگیرید. نقطه ضعف ترازهای لیزری حساسیت بالای آنها به ضربه است، به همین جهت باید حین استفاده و حمل دستگاه بسیار مراقب باشید که حتی کوچک ترین ضربه ای به آن وارد نشود.
در صورت وارد آمدن ضربه پرتوهای لیزر کج شده و در عمل دستگاه تان بلا استفاده می شود. به دلیل حساسیت بالا، تعمیر تراز لیزری چندان راحت نبوده و افراد کمی از پس این کار بر می آیند. بهترین کار این است که وقتی کارتان با تراز تمام شد حتما کلید روی تراز را به حالت خاموش تغییر دهید. این کار باعث می شود که لیزرها قفل شده و هنگام جابجایی از حالت تراز خارج شوند.
به همین جهت اگر قصد خرید تراز لیزری دست دوم را دارید در درجه اول پیشنهاد می کنیم که این کار را انجام نداده و با جمع کردن پول تان یک تراز لیزری با کیفیت خریداری کنید. اگر بودجه تان کم است و مجبور به خرید تراز دست دوم هستید حتما قبل از خرید چک کنید که پرتوهای لیزر مستقیم بوده و کج نباشند. اگر سررشته چندانی ندارید بهتر است یک متخصص یا شخصی که قبلا با تراز کار کرده باشد را همراه خود داشته باشید. ممکن است دلیل فروش تراز لیزری عملکرد نا درست دستگاه باشد، از طرف دیگر شاید فروشنده به پول احتیاج داشته و یا تغییر شغل داشته باشد. تشخیص این کار نیازمند داشتن تجربه زیاد است.
تراز لیزری چگونه کار می کند؟
پرتوهای لیزر بسته به نوع دستگاه تان به رنگ سبز یا قرمز از آن ساطع می شود. در حقیقت این پرتوها از یک دیود ال ای دی خارج شده و به هر اندازه این پرتوها ضخامت کمتری داشته باشند کیفت بهتری دارند. البته ضخامت لیزر به نوع دیودی که در آن بکار رفته بستگی دارد، برای کاهش قیمت تراز لیزری معمولا از دیودهای ارزان استفاده می شود. همچنین هر اندازه ضخامت پرتو لیزر کمتر باشد دقت تراز نیز بیشتر است.
همانطور که در بالا اشاره کردیم ترازهای لیزری در دو نوع نور سبز و قرمز وجود دارند. معمولا ترازهای نور قرمز به علت اینکه دید کمتری دارند برای محیط های بسته و نیمه روشن استفاده می شود. اما دید ترازهای نور سبز بیشتر از نور قرمز است. در عین حال قیمت تراز لیزری نور سبز نیز نسبت به قرمز بیشتر است. ترازهای لیزری دارای یک تثبیت کننده پنوماتیک است که موقعیت آونگ را بر اساس سیستم تعدیل ارتعاش تعیین می کند. چون این سیستم مغناطیسی است بهتر است هنگام استفاده، آن را در مجاورت وسایلی مانند دستگاه جوش روش قرار ندهید زیرا میدان مغناطیسی زیادی ایجاد کرده و عملکرد صحیح تراز را مختل می کند.
نحوه تنظیم تراز لیزری
تنظیم دستی تراز کاری حوصله سر بر و ظریف است، به همین جهت بهتر است ترازی را انتخاب کنید که دارای سیستم خودترازی باشد. اگر دستگاه تان خودتراز باشد تنها کافی است آن را روی سه پایه یا سطح صاف قرار دهید. با استفاده از تراز حبابی که روی دستگاه است می توانید از صاف بودن تراز اطمینان حاصل کنید.
معمولا همراه اکثر ترازهای لیزری ابزارهای جانبی مانند سه پایه بلند مخصوص تراز لیزری، پایه مخصوص مگنتی برای اتصال به دیوار، سه پایه کوچک و ریموت کنترل می باشند. اگر به صورت حرفه می خواهید کار کنید بهتر است ترازی خریداری کنید که تمامی این ابزارها را داشته باشد، زیرا هم کارتان را ارحت تر می کند هم سریع تر می توانید کارتان را پیش ببرید.
از نظر تعداد خطوط نیز، ترازها در سه دسته دو خط، تراز لیزری سه خط، تراز لیزری 4 خط دسته بندی می شوند. معمولا به نوع سه خط، تراز لیزری سه بعدی و به نوع 4 خط، تراز لیزری 4 بعدی می گویند. این دو نوع تراز قابلیت پوشش 360 درجه از محیط پیرامون خود را دارند. از ترازهای لیزری می توانید برای انجام بسیاری از کارها مانند لوله کشی، کابینت سازی، برق کشی، کاشی کاری، دکوراسیون داخلی و خیلی کارهای دیگر که به دقت زیادی نیاز دارند استفاده کنید.
در ادامه می توانید لیست بهترین تراز لیزری های بانه ناب را در مشاهده کنید.
شما نیز نظر خود را بنویسید